Tuusulan kunnan kiinteistöt Oy logo. Löydä uusi kotisi

Hintojen nousu hidastuu, mutta hidastuuko riittävästi?

Toimitusjohtajan blogi

On paljon puhuttu inflaatiosta eli rahan arvon heikkenemisestä, liki jo ”ähkyksi” saakka. Arjessa se näkyy siten, että samalla rahamäärällä saa yhä vähemmän. Tämän on varmasti huomannut jokainen esim. ruokakaupassa ja harrastuksissa eli kunkin omassa painiskelussa, miten saa rahat riittämään perheessä.

Inflaatio näkyy myös meillä Tukukissa, ikävä kyllä. Saimme vuoden 2024 vuokratason korjauksen pysymään kohtuullisissa prosenteissa pyrkimällä tekemään asioita tehokkaammin ja entistäkin ”järkevämmin”. Mahdottomuuksiin emme mekään pysty ja nyt on aika yhdessä pyrkiä pitämään kustannusten nousu edes jollakin tavalla kurissa. Viimeinen ikävä uutinen on Vantaan Energian hinnankorotus vuoden 2024 alusta, mikä on suuruudeltaan 14%. Suoralla laskennalla tämä tarkoittaa Tukukilla liki 140 000 euron lisäkulua vuodessa. Melko paljon, kun tuohon vielä yhdistetään muiden tuotteiden hinnankorotukset!

Näille korotuksille emme voi mitään ja kodissa pitää pystyä elämään normaalia elämää. Se mitä voimme tehdä, on käyttää esim. energiaa järkevästi ja olla tuhlaamatta sitä. Selkokielellä sitä voi tehdä tuulettamalla nopeasti, käyttämällä lämmintä vettä kohtuullisesti ja käyttää sähköistä autolämmitystä sekä valaistusta vaan kun on todellinen tarve. Myös jätteiden lajittelu on tärkeää, koska sekajätteen poisvienti on monikertaisen hintaista verrattuna muihin jätteen muotoihin.

Me Tukukissa emme yhtiönä tavoittele tulosta tai osingonjakoa, vaan riittää kun tulo kattavat menot (0 – tulos periaate). Toivoisinkin, että yhdessä onnistumme pitämään kulujen nousun tolkullisena – siihen me yhdessä pystymme!

Auvo Viiru

Muuta ajankohtaista

Asiakaspalvelu suljettu 3.6.-7.6.

Asiakaspalvelu on suljettu 3.6.-7.6. Kiireellisissä asioissa voitte olla yhteydessä Kari Komulaiseen (kari.komulainen(a)tuusula.fi tai 040 314 3036). Huoltoyhtiö palvelee normaaliin tapaan, eli huoltoasioissa voitte olla suoraan

Lue lisää

Poikkeuksia aukioloajoissa

Toimistomme on suljettu: 1.5. vappupäivänä 7.5. 9.5. helatorstaina Torstaina 16.5. Hyrylässä toimisto suljettu, koska aspahenkilöstö on tavoitettavissa Jokelassa ja Kellokoskella seuraavasti: klo 9.00-11.00 Ester Matilda-koti,

Lue lisää