Tuusulan kunnan kiinteistöt Oy logo. Löydä uusi kotisi

Vastuullinen vedenkulutus – meillä se osataan!

Toimitusjohtajan blogi

Talven pakkaset paukkuvat, mutta onneksi pikkuhiljaa siirrymme kevättä kohti. Kulunut alkuvuosi on ollut haastava niin lämmityskustannusten kuin lumi- ja hiekoitustöiden osalta. Näistä on selvitty suhteellisen hyvin, huomioiden tosiaan rajut lämmönvaihtelut ja luminen talvi.

Lämmityskustannusten osalta yhä nousevat energiakustannukset ovat aiheuttaneet nousua kustannuksiin, mutta suurelta osin niihin on varauduttu vuosibudjetissa. Näille hintojen nousulle emme voi mitään ja vastaavasti asuntojen ohjeistuslämpötilaa emme ole pudottaneet. Kuten olen aikaisemmin todennutkin, yhdessä ja kärsivällisyydellä selviämme näistä pienistä talven tuomista haasteista.

Tilinpäätöstä tehdessä huomio kiinnittyi veden kulutukseen. Se on ollut yhtiössä melko tarkasti 116 litraa / henkilö / vuorokausi. Tuo luku on erinomainen, eli vettä on käytetty säästeliääsi. Olemme joutuneet pohtimaan jossakin yhteydessä vesimaksun käyttöön ottoa, mutta mikäli kulutus pysyy oheisella tasolla ei tähän ole tarvetta nykytilassa. En voi luvata, etteikö sitä koskaan tulisi (jo lakisääteisten velvoitteiden vuoksi) mutta tällä hetkellä sille ei ole tarvetta. Tästä iso kiitos meidän asukkaille!

Tämä on erinomainen esimerkki siitä, miten voimme yhdessä vaikuttaa vuokratasoomme. Organisaatiomme on pieni ja tehokas, emme tulouta osinkoja omistajalle vaan toimimme ns. omakustanneperiaatteen mukaisesti. Se tarkoittaa, että tulojemme on riitettävä kattamaan kiinteistöjen hoitokulut, kiinteistöjen rahoituskulut ja luonnollisesti yhtiön kehittämisen kulut. Kehittämisen avulla pyrimme takaamaan sen, että pystymme jalostamaan toimintaamme käytettävän teknologian, järjestelmien, kiinteistöjen ja henkilökunnan osaamisen avulla.

Näillä saatesanoilla haluan toivottaa kaikille oikein hyvää lähestyvää, toivottavasti aurinkoista kevättalvea.

Terveisin

Auvo Viiru

Muuta ajankohtaista