Asunnon irtisanominen

Asunnon irtisanominen

Näin irtisanot vuokrasopimuksen

 1. Asunto irtisanotaan kirjallisesti alla olevalla irtisanomisilmoituksella.
 2. Täytä ja allekirjoita irtisanomislomake ja toimita se asiakaspalveluumme.
 3. Jos sopimuksen on allekirjoittanut useampi henkilö, niin allekirjoitus tarvitaan kaikilta sopimuksen osapuolilta.
 4. Irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi. Irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana vuokranantaja on vastaanottanut irtisanomisilmoituksen.
 5. Vuokranantaja tarkastaa asunnon irtisanomisaikana remonttitarpeen kartoittamiseksi. Mikäli asukasta ei tavoiteta, tarkastuksessa käytetään yleisavainta. Kun olet muuttanut pois, vuokranantaja tekee lopputarkastuksen.
 6. Vakuusmaksu palautetaan viimeistään kuukauden kuluessa vuokrasopimuksen päättymisestä, mikäli vuokrat on maksettu, avaimet palautettu ja huoneisto siivottu ohjeiden mukaisesti. Mikäli asunnossa huomataan puutteita, niistä veloitetaan toteutuneiden korjauskustannusten mukaisesti.

Irtisanomislomakkeen voit tulostaa tästä: Irtisanomisilmoitus

Asunnosta muuttaminen

Muuttopäivä on vuokrasopimuksen päättymisen jälkeinen arkipäivä. Muuttopäivänä vähintään puolet asunnosta on jätettävä uuden asukkaan käyttöön ja seuraavana päivänä asunto on luovutettava uuden asukkaan hallintaan kokonaan.

Asunto tulee siivota ja jättää sellaiseen kuntoon, että seuraavan asukkaan on mukava muuttaa asuntoon. Jos asunto joudutaan siivouttamaan asukkaan jäljiltä, kulut peritään asukkaan vuokravakuudesta. Myös varastotilat tulee tyhjentää eikä ylimääräistä tavaraa, kuten tarpeettomia tuoleja, sänkyjä tms. saa jättää asuntoon, käytäviin tai jätetiloihin. Huonekalujen poisvienti ei kuulu jätekuljetusliikkeen normaaliin toimintaan, vaan niiden poisviennistä velotetaan erikseen ja asukkaaseen ollaan asiasta tarvittaessa muuton jälkeen yhteydessä.

Avainten palautus

Muistathan, että asunnon avaimia ei saa ”lennosta” luovuttaa seuraavalle asukkaalle, vaan pois muuttavan asukkaan tulee sopia avainten palautuksesta isännöitsijän kanssa.

Lopputarkastus

Tekninen isännöitsijä tekee asunnon lopputarkastuksen ja merkitsee katselmuspöytäkirjaan ilmenneet mahdolliset viat ja korjaustarpeet. Asukas vastaa asunnolle aiheuttamistaan vahingoista. Asunnon normaalista kulumisesta vastaa yhtiö. 

Asukkaalle palautetaan vuokravakuus, kun asunnon siisteys, kunto ja korjaustarpeet on tarkistettu sekä vuokrakirjanpidosta nähdään, että kaikki vuokrat on maksettu. Asukas ilmoittaa itse osoitteen muutokset väestörekisteriin.

Ohjeistus muuttoon

Irtisanotun vuokra-asunnon tarkastaminen

Tuusulan kunnan kiinteistöt Oy:ssä tarkastetaan irtisanotut vuokra-asunnot sen jälkeen, kun asunto on täysin tyhjä ja siivottu. Myös huoneistoon kuuluva irtainvarasto tulee tyhjentää ja siivota. 

Kaikki asunnon ja autopaikan avaimet tulee palauttaa. Mikäli avaimia on hävinnyt, lukosto sarjoitetaan uudelleen ja kustannukset tulee asukkaan maksettavaksi. 

Asunnon siivouksessa tulee huomioida:

 • asunto tyhjennetään kaikesta henkilökohtaisesta tavarasta 
 • liesi/uuni ja kylmäkalusteet puhdistetaan ja pakastin sulatetaan. Koneet tulee siirtää ja putsata myös niiden alta ja takaa. Myös uunipellit tulee puhdistaa. Kylmälaitteet jätetään virrattomiksi ovet avoinna. 
 • puuttuvat valaisinkattorasiat tulee asentaa paikoilleen 
 • astian- ja pyykinpesukoneen poiston jälkeen tulpataan vesi- ja viemäriliitännät. Yhtiö perii syntyneet kustannukset tulppaamattomista liitännöistä asukkaalta. 
 • kaikki ruuvit, koukut, peilit ym. poistetaan seinä- ja kattopinnoilta 
 • kaapistojen, komeroiden ja keittiötasojen pinnat puhdistetaan 
 • ikkunat pestään 
 • WC:n / kylpyhuoneen lattiat, seinät lavuaari ja wc-istuin sekä lattiakaivo puhdistetaan 
 • lopuksi lattiat lakaistaan tai imuroidaan sekä pyyhitään kostealla 

Sovithan avainten palautuksesta etukäteen isännöitsijän kanssa, sähköposti sanni.belov@tuusula.fi tai puhelin 040 314 3033.