Tuusulan kunnan kiinteistöt Oy logo

Saavutettavuusraportti

Tuusulan kunnan kiinteistöt Oy:n verkkopalvelu tukuki.fi 

Päiväys: 21.8.2023

Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste kertoo, miten Tuusulan kunnan omistaman yhtiön Tuusulan kunnan kiinteistöt Oy:n ylläpitämällä verkkosivustoilla noudatetaan lakia digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, mitä puutteita sivuston saavutettavuudessa on ja miten voit antaa meille palautetta saavutettavuusongelmista. Tämän saavutettavuusselosteen on laatinut kolmannen Tuusulan kunnan kiinteistöt kolmannen osapuolen asiantuntijan arvion perusteella. Saavutettavuusseloste on laadittu 21.8.2023. Tuusulan kunnan kiinteistöt Oy:n tavoitteena on, että verkkopalvelujen käyttö on mahdollisimman sujuvaa kaikille käyttäjille. Saavutettavuus otetaan huomioon digitaalisten palveluiden kehityksessä.

Olemme sitoutuneet digipal­ve­luiden saavutet­ta­vuuden paranta­miseen

Tukuki.fi-sivuston saavuttavuuden parannustyöt ovat aloitettu vuonna 2022 verkkosivu-uudistuksen yhteydessä. Pääosa sivuston teknisistä korjauksista valmistui kevään 2022 aikana. Teemme jatkuvaa parannustyötä sivuja päivittäessämme, jotta saavutettavuus paranisi. Ylläpitäjien avuksi on hankittu sivuston laatu-, kehitys- ja saavutettavuustyötä tukevia asiantuntijoita, joiden avulla puutteet saavutettavuudesta on helpompi havaita ja korjata.

Tarjoamme tukea käyttäjille, joille digipalvelut eivät ole saavutet­tavissa

Tuusulan kunnan keskitetty asiakaspalvelu antaa palveluneuvontaa monikanavaisesti. Voit ottaa yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai sosiaalisen median kautta tai tulla käymään asiakaspalvelupisteessä. Saat neuvontaa palveluista sekä tarvittaessa apua ja tukea verkkopalvelujen käyttöön. Asiakaspalvelumme yhteystiedot löytyvät sivulta https://tukuki.fi/yhteystiedot/ ja yhteydenottolomake löytyy sivulta https://tukuki.fi/asioi-verkossa/.

Huomasitko saavutettavuus­puutteen sivustollamme?

Kerro se meille. Teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Valvon­ta­vi­ran­omainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta sivuston ylläpitäjälle Tuusulan kunnan kiinteistöt Oy:lle. Vastauksessa voi mennä 10 arkipäivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kymmenen arkipäivän kuluessa, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvon­ta­vi­ran­omaisen yhteys­tiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
Verkkosivut ovat osoitteessa www.saavutettavuusvaatimukset.fi
Sähköpostiosoite: saavutettavuus(at)avi.fi
Puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Digipalvelun saavutet­ta­vuuden tila

Tuusulan kunnan kiinteistöt Oy:n verkkosivusto täyttää digipalvelulaissa määritellyt saavutettavuusvaatimukset.

Saavutettavuus­vaatimukset eivät koske kaikkia sisältöjä

Verkkosivuilla on karttoja, jotka eivät ole kaikille käyttäjille saavutettavia. Laki ei vaadi karttasisällöiltä saavutettavuutta, mutta olennainen opastava sisältö on kerrottava esimerkiksi kirjoitettuna tekstinä. Olennainen opastava sisältö sivustolta löytyy.
Verkkosivustoa päivitetään jatkuvasti. Verkkosivuston nykyinen versio otettiin käyttöön 2022. Uudistuksessa parannettiin muun muassa sivuston skaalautuvuutta ja käyttöä mobiililaitteilla, selkeyttä ja saavutettavuutta.

Palautelomake